Eğitimlerimiz

Öğretmen Eğitimi.

Özel Yetenekli Çocukların Öğretmeni İçin…

Kimler Katılabilir?

Eğitim Günleri         : 11-12-13 Ağustos

(Hangi eğitimin hangi gün ve saatte olacağı hakkında bilgi alınız.)

Eğitim Yeri                : Karinna Hotel Convention & Spa Center/Uludağ (incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Ücret                            : 1 Modül 900 TL + KDV  

İndirim Oranları               : 5 kişiden fazla katılacak gruplar için %10, en az 3 modüle birden katılacaklar için %10 indirim uygulanır. 

Sertifika.                     : Katılımcı Öğretmenlerimize “Katılım Belgesi” verilecektir.

Tesis Hakkında

Karinna Hotel Convention & Spa Center Uludağ İkinci Gelişim Bölgesindedir.

Tam Pansiyon Plus konseptiyle hizmet vermektedir.

PüyedAkademi, geçmiş 8 yılda olduğu gibi bu yıl da aynı tesiste harika bir kamp gerçekleştirecek. 

Nasıl Başvuracağım?

  • Aşağıdaki kısa formu doldurarak başvuru formunu doldurabilirsiniz. 

    Uludağ Kampı’na Katılamayız Ancak Çocuğum İçin Bilim, Sanat, Teknoloji ile Dopdolu Bir Yaz Programı Arıyorum Diyorsanız Kurumumuzda Gerçekleşecek Yaz Programı’nı Burayı Tıklayarak İnceleyebilirsiniz.

     Programımıza Katkı Sağlayacak Akademisyen ve Sanatçılar

    Doç. Dr. Burcu Durmaz

    Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesidir. Lisans derecesini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği; yüksek lisans derecesini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İlköğretim Matematik Öğretmenliği; doktora derecesini ise Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü İlköğretim Matematik Eğitimi programlarından almıştır. 2017-2018 eğitim öğretim yılında doktora sonrası araştırmasını yapmak üzere ABD’ye gitmiştir. Araştırma alanları arasında kavram yanılgıları, matematiksel yaratıcılığın geliştirilmesi ve üstün yeteneklilerin matematik eğitimi, iki kere özel çocuklar, çocuk edebiyatı ve matematik öğretimi yer almaktadır.


    Dr.Şule Demirel Dingeç

    Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Yeteneklilerin Eğitimi Anabilim Dalında çalışan Şule Demirel Dingeç, aynı zamanda Üstün Yetenekliler Eğitim Programları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ÜYEP) merkez müdür yardımcılığı ile aile ve sosyal programlar koordinatörlüğü yapmaktadır. Türkiye’nin ilk yerli zekâ ölçeği Anadolu Sak Zekâ Ölçeği’nin (ASİS) yazarlarından biridir. Özel yetenekli bireylerin aile eğitimi, özel yetenekli bireylerin sosyal-duygusal gelişimleri ve özel yeteneğin sosyokültürel boyutları çalıştığı konular arasında yer almaktadır.

     

     


    Uzm. Saadet Kılıçarslan

    Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde çalışan Kılıçarslan, İstanbul Üniversitesi Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesinde Üstün Zekâlılar Öğretmenliği lisans eğitimini tamamlamış aynı zamanda Fen ve Teknoloji Öğretmenliği yan dal eğitimi almıştır. Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Üstün Zekâlılar Öğretmenliği Programında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Aynı üniversitede Özel Yetenekliler Eğitimi alanındaki doktora eğitimine devam etmektedir. Özel yetenekli yetişkinler ve özel yeteneklilerin aile eğitimi çalışma konuları arasındadır.

     

     


    Uzm. Ömer Faruk Tamul

    Ordu Üniversitesinde bünyesinde çalışan Tamul, İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesinde Üstün Zekâlılar Öğretmenliğinde lisans eğitimi almıştır. Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Üstün Zekâlılar Öğretmenliği Programında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Aynı üniversitedeki Üstün Zekâlıların Eğitimi alanındaki doktora eğitimini tamamlamak üzeredir. Özel yetenekli bireylerde mükemmeliyetçilik, beklenmedik başarısızlık, düşük başarı ve disiplin konuları çalıştığı konular arasında yer almaktadır.


    Uzm. Saadet Bayar

    Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde görev yapan Bayar, İstanbul Üniversitesi Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesinde Üstün Zekâlılar Öğretmenliği lisans eğitimi ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık yan dal eğitimi almıştır. Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Üstün Zekâlılar Öğretmenliği Programında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Özel Yetenekliler Eğitimi alanındaki doktora eğitimine Anadolu Üniversitesinde devam etmektedir.   Özel yeteneklilerin sosyal uyum davranışları ve özel yeteneklilerin aileleri çalışma konuları arasında yer almaktadır.

     

     


    Girişimci Öğretmen Çelebi Kalkan

    Çocuklar için Masallarla STEM+A ve Çocuklar için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Yetkinlik Kitabı Yazarı olan Çelebi KALKAN, Millî Eğitim Bakanlığımızın da dahil olduğu, Avrupa’da STEM Eğitimini yaygınlaştırmayı amaçlayan Scientix projesinin Türkiye Elçisi, 2022 GESS Dubai Awards finalist ve İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Lideridir.

     

     

     

     

    *Bu yıl gerçekleşecek programımıza katkı sağlayacak akademisyen ve sanatçılar belirlendikçe web sitemizden duyuracağız.

    Geçmiş Yıllarda Gerçekleşen Kamplarımıza Ait Birkaç Fotoğraf

    Üstün Potansiyelli Çocuklar için  Zenginleştirilmiş Eğitim Programları

    Üstün Zekalı ve Yetenekli öğrencilerin eğitiminde üst düzey düşünme olarak nitelendirdiğimiz analiz etme, değerlendirme ve yaratıcılık ağırlıklı olarak ele alınmaktadır.  Bu kriterlerden bazıları karşılaştırma yapılabilecek kriterleri belirleme, irdeleme, analiz etme, karar verme, yargıda bulunma, yeni fikir üretme gibi daha soyut ve karmaşık becerilerdir. Zenginleştirme programları genel olarak öğrencilerin motivasyon, yaratıcılık ve liderlik özelliklerini desteklemeyi hedef almaktadır. Zenginleştirilmiş programlar öğrencilerde eleştirel düşünme becerileri, yaratıcı problem çözme becerileri ve takım çalışması gibi işlevsel akıl yürütme becerilerini desteklemektedir. (VanTassel-Baska & Brown, 2015) PüyedAkademi atölyelerinde aynı zamanda TABA Kritik Düşünme Stratejilerini kullanmaktadır.

    Hafta Sonu Programı ile ilgili  bilgiyi buradan alabilirsiniz.

    Gerçekleşen Programlarımıza Katkı Sağlayan Akademisyen ve Sanatçılar

    Ayrıntılı bilgi için ilgili başlığın üzerine tıklayınız.

    Dr. Bahar Eriş, çocuklarda yetenek gelişimi ve üstün yetenek eğitimi üzerine odaklanmış bir akademisyen ve yazardır.

    1998-2000 döneminde Fulbright Bursu ile ABD’ye gitmiştir. New York Columbia Üniversitesi Teachers College’de, Üstün Yetenek Eğitimi Programı’nda master eğitimini tamamlamıştır. 2005 yılında aynı bölümden Ed. D. (Eğitim Doktoru) diplomasına hak kazanmıştır. 2000-2004 yıllarında okul öncesi üstün yetenek eğitimi programlarında öğretmen olarak görev yapmıştır.

    2004-2014 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde üstün yetenek eğitimi konusunda dersler vermiştir. 2015 Eylül ayından itibaren Bahçeşehir Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Merkezi’nde Yardımcı Doç. Dr. olarak dersler vermektedir.2014’ten bu yana çeşitli eğitim sitelerinde köşe yazıları yazmakta ve eğitim seminerleri vermektedir. Aynı zamanda profesyonel simultane çevirmen olan Eriş, Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü mezunu ve Türkiye Konferans Çevirmenleri Derneği üyesidir.

    Doç. Dr. Marilena Z. Leana-Taşçılar, 2002 yılından beri İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Üstün Zekalıların Eğitimi Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Yüksek lisans ve doktora tezlerini üstün zekalı ve yetenekli öğrencilerin yürütücü işlevleri ve planlama becerileri üzerine tanılanması, iki kere farklı çocuklar, üstün zekalılarda öğrenme problemleri, beklenmedik başarısızlık, üstün zekalı çocuklarda bibliyoterapi ve kendi kendine öğrenme konularında çalışmaktadır. 2007 yılında 4 ay boyunca ABD’nde bulunmuş ve öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklarla ilgili çalışmalar yapmıştır. 2013-2014 yıllarında Almanya’da Prof. Dr. Albert Ziegler’in öncülük ettiği uluslararası çalışmalara katılmış ve misafir araştırmacı olarak üstün zekalı ve yetenekli öğrencilerle ilgili çalışmalar yapma fırsatı bulmuştur. Ulusal ve uluslararası kongrelerde ve sempozyumlarda bildiriler sunmuş, ulusal dergilerde alan hekimliği yapmaktadır. Ayrıca 2002 yılından beri Dünya Üstün Zekalılar Konseyi Türkiye Delegesidir. Evli ve bir kız çocuğu annesidir.

    Bahçeşehir Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (@bauceit) öğretim üyesi ve bölümün başkanı olan Doç. Dr. Yavuz Samur, Fulbright bursu ile Amerika’nın Virginia Tech Üniversitesi’nde Öğrenme Bilimleri ve Teknoloji – Eğitim Programları ve Öğretim (Learning Sciences and Technologies – Curriculum and Instruction) alanında doktora ünvanını almıştır. Aynı zamanda, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Teknolojileri (TR/EN, Tezli/Projeli), Yüksek Lisans program koordinatörüdür (@bauegitek). Araştırma ilgileri arasında eğitimde ve öğretimde teknoloji kullanımı, dijital eğitsel oyunların kullanılması,
    eğitimde oyunlaştırma (gamification), eğitsel oyun tasarımı (@oyuntasarimi), dijital oyun tasarımı, oyun bağımlılığı ve oyun temelli öğrenme gibi konular yer almaktadır. Dr. Samur aynı zamanda öğrenciler için dijital eğitsel oyunlar da tasarlamaktadır ve bu alanda oyunlar üreten Uğur Games (www.ugurgames.com) şirketinin kurucu ortaklarındandır.

    Anadolu Üniversitesi, ÜYEP Merkezi

    Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Yeteneklilerin Eğitimi Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışan Şule Demirel, aynı zamanda ÜYEP’de programın kurulduğu yıl olan 2007 yılından bu yana Karakter Eğitimi derslerini yürütmektedir. Ayrıca program bünyesindeki öğrencilerin aile eğitimlerine rehberlik etmektedir. Kendisi üstün zekâlıların eğitimi alanında yüksek lisansını tamamlamış, aynı alanda doktorasına devam etmektedir. Türkiye’nin ilk yerli zekâ ölçeği ASİS’in yazarlarından biridir. Üstün yetenekli öğrencilerde karakter gelişimi, değerler eğitimi ve üstün zekânın sosyokültürel boyutları çalıştığı konular arasındadır.

    Lisans eğitimini Türkiye dereceli olarak İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Eğitiminde yapan Ayşin KAPLAN SAYI, yüksek lisans ve doktora eğitimini yine İstanbul Üniversitesinde Özel Eğitim Üstün Zekâlıların Eğitimi bölümünde tamamlamıştır. 2003 yılından beri alanla ilgili çalışmalar yapmaktadır. 2013 yılında doktorasını tamamlayan Sayı, 2013 Mayıs ayından bu yana da Yrd. Doç. Dr. Olarak görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesinde; İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’ni kurmuştur. Sayı Çocuk Üniversitesinde yaptığı çalışmalar kapsamında 30 farklı atölye programı geliştirmiş ve 1000 öğretmeni ise Üstün Zekâlılar Eğitimi konusunda eğitmiştir. İstanbul Aydın Üniversitesi Üstün Zekâlılar Öğretmenliği Program Başkanlığını yürüten Sayı, Üstün Zekâlı Çocuklara ilişkin 2014-2015 yılında İSTKA Destekli ‘’Dezavantajlı Özel Yetenekli Çocuklar İçin Zenginleştirilmiş Destek Eğitim Programı Projesi’’ni yürütmüş ve 2016-2017 yılında ise yine ISTKA tarafından desteklenen ‘’Okulum Beni Anlıyor, Yeteneğimi Destek Eğitim Odasıyla Destekliyor Projesini’’ yürütmektedir. Üstün zekâlı ve yetenekli çocuklarla çalışan Sayı, alanla ilgili Uluslararası konferans ve seminerler düzenlemekte, projeler yürütmekte ve akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Sayı,  aynı zamanda Eğitim Fakülteleri ve Programlarını Değerlendirme Derneği (EPDAD) Genel Sekreteri, İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Akreditasyon Birimi Başkanı ve İstanbul Aydın Üniversitesi Kalite Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

    Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesidir. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ndeki öğretim üyeliği görevine atanmadan önce Antalya il merkezindeki devlet okullarında 2 yılı Bilim ve Sanat Merkezi’nde olmak üzere toplam 7 yıl matematik öğretmeni olarak görev yapmıştır. Lisans derecesini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği; yüksek lisans derecesini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İlköğretim Matematik Öğretmenliği; doktora derecesini ise Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü İlköğretim Matematik Eğitimi programlarından almıştır. 2017-2018 eğitim öğretim yılında doktora sonrası araştırmasını yapmak üzere TÜBİTAK BİDEB tarafından verilen destekle ABD’ye gönderilmiştir. Araştırma alanları arasında kavram yanılgıları, matematiksel yaratıcılığın geliştirilmesi ve üstün yeteneklilerin matematik eğitimi yer almaktadır.

    1970 İzmir doğumludur. 1993 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1993-99 İzmir Atatürk Eğitim hastanesi nöroloji ihtisası yaptı, Nöroloji Uzmanı oldu. 1999 yılında 6 ay süreyle İzmir Atatürk eğitim hastanesinde Nöroloji Uzmanı olarak çalıştı. 1999-2001 yılları Nöroloji Uzmanı olarak Torbalı Devlet Hastanesinde Mecburi hizmet Yaptı. 2000-2005 yılları arasında Psikodarama eğitimi aldı. (Abdükadir Özbek Psikodrama Enstitüsü) Grup Terapisti ve Psikodrama Asistanı oldu. 2002-2003 arası Selçuk Devlet Hastanesinde Başhekim ve Nöroloji Uzmanı olarak çalıştı. 2003-2014 arasında Alsancak Devlet hastanesinde ve Özel Muayenehanesinde Nöroloji Uzmanı olarak çalıştı, Özel Muayenehanesinde EEG tetkikleri yaptı. 2012 yılında Kâtip çelebi Üniversitesinde 6 ay süreyle Nörofizyoloji (EMG) bölümünde çalıştı. Aynı yıl Alsancak Devlet Hastanesindeki görevine dönüp EMG laboratuvarını kurdu. 2014 yılında kamudaki görevinden ayrılıp, Özel bir hastanede Nöroloji uzmanı olarak çalıştı. Aynı dönemde bir Vakıf Huzurevi’ nde Doktorluk ve Yöneticilik yaptı. Nöroloji Uzmanlığı Döneminde birçok ulusal ve uluslararası kongre ve eğitimlere katılmış olup, yayın ve bildiriler sunmuştur. 2016 yılında ODİS – Okul Disleksi’yi kurdu. Halen bu kurumda eğitimci, yönetici ve araştırmacı olarak çalışmaktadır. Tony Buzan Zihin Haritaları Öğretmenliği ve Üstün Yeteneklilerde TABA Öğretmenliği sertifikaları vardır. Özel ilgi alanları Öğrenmenin Nörobiyolojisi, Dislekside Teknoloji Kullanımı ve Üstün Zekalı Çocukların Eğitimidir. Dr. Olcay karaca, Dr. Deniz Tirit Karaca’nın Eşi ve Selin Karaca’nın babasıdır.

    1989 yılında Adana’da doğdu. 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Üstün Zekalılar Öğretmenliğini bitirdi. 2011 yılında Zihinsel Engelliler Öğretmenliği hizmet içi eğitim programını tamamladı. Bahçeşehir üniversitesinde Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Eğitimi yüksek lisans programını tamamlamak üzeredir. Üstün zeka ve üstün yetenek, öğrenme güçlüğü, davranış bozuklukları, asperger sendromu, yüksek işlevli otizm gruplarının yanı sıra iki kere farklı çocuklarla çalışmalar yaptı. Aynı zamanda Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) başhakemi, antrenörü ve eğitimcisidir.

    1977 yılında Artvin’de doğdu. İlk ve ortaokulu Ankara’da, liseyi İstanbul’da bitirdi. 1995-1999 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik bölümünde okudu. Ortaokul yıllarında öykü denemelerine başladı. Bu çalışmalarını çeşitli dönemlerde sürdürdü. Üniversite yıllarında Çocuk Edebiyatı dersi oldukça ilgisini çekti. 1998 yılından bu yana çocuk öyküleri yazmayı sürdürüyor. Eserleri: Çalınan Mercek, Arabayı Kim Çaldı?, Gizli Dedektiflik Bürosu (10Kitap), İlya’nın Sırrı, Gizemli Ziyaretçi, Satranç Turnuvası, Sirkteki Esrar, Zehirli Variller, Yeni Program Diski, Uzaylı Okulu, Şampiyon Kaçırılacak, Kanatlı Denizatı Broşu Nerde?

    “Çocuk Edebiyatı” , “Yazarlık” , “Medya Eleştirmenliği” gibi atölyeler veriyor.

    Lisans ve Yüksek lisans öğrenimini Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümünde tamamlarken doktorasını Oxford Üniversitesi Astrofizik
    bölümünde tamamladı. Astronomiyi daha geniş kitlelere en doğru ve ilgi çekici şekilde ulaştırmak maksadıyla Twitter, Facebook, Instagram ve YouTube hesapları aracılığıyla ilgilenen herkes için Astronomi temalı genel ve güncel bilgiler içeren paylaşımlar yapmaktadır. Uzaya çıkan ilk Türk olabilmek için düzenlenen uluslararası bir yarışmada ülkemizi temsil etmiştir. Hürriyet ve STEM&Maker dergisinde yazardır. İnsanoğlunun hayat bulduğu bu gezegende yok olmayacağına ve Evren dediğimiz bu sonsuz kozmik denize bir gün yelken açacağına inanan Topal’ın sloganı #gelecekuzayda!

    Balıkesir Üniversitesi’nde biyoloji eğitimi alanında çalışan hocamız öğrencilerde çevre farkındalığı konusunda eğitimler vermektedir. Doç. Dr. Gülcan Çetin Doğa Eğitimi kapsamında kurumumuza destek vermiştir.

    Değerli Hocamız Serdar Evren hem ailelerimize hem çocuklara uzay bilimleri konusunda seminerler vererek kurumumuza ve etkinliğimize değer katmıştır. Aynı zamanda gökyüzü gözlemi sırasında bizlere ve öğrencilerimize rehberlik etmiştir.

    Değerli Hocamız Ethem hem ailelerimize hem çocuklara 7’den 70’e Gökbilim konulu seminerler ile kurumumuza ve etkinliğimize değer katmıştır.

    Değerli Eğitimci Çelebi KALKAN, ulusal-uluslararası birçok kongrede STEM’in Eğitimde Etkin Kullanımı ve Üstün Yetenekli Çocuklar İçin STEM ile Çocuk Girişimcilik konularında birçok bildiri sunmuştur.
    2009 yılında kurulan ve Milli Eğitim Bakanlığımızın 2014 yılında dâhil olduğu, Avrupa’da STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitiminde sorgulamaya, araştırmaya, ürün geliştirmeye dayalı eğitimi yaygınlaştırmayı amaçlayan Scientix Projesinde 2017 yılında elçi olmaya hak kazanan Çelebi KALKAN aynı zamanda Global Matematik Türkiye Elçisidir

    Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümünde lisans eğitimini tamamlayıp (2003) sonrasında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Özel Eğitim Programında Üstün Yetenekli Çocukların Erken Dönemde Belirlenmeleri üzerine yüksek lisans eğitimimi tamamlayarak bilim uzmanlığı unvanını aldı (2007).Ankara’da bir Özel Eğitim İlköğretim Okulunda Uzman Özel Eğitimci olarak görev yaptıktan sonra bir kamu kreşinde Çocuk Gelişim Uzmanı ve sonrasında Kreş Müdürlüğü görevini yürüttüm.  Oğlu Arca’nın aileye katılması ile “çocuk bakımı mı, kariyer mi” sorusuna, “çocuk bakımı” cevabını verip bu süreyi evde çocuğuyla geçirmeye karar verdi.Bu süreçte annelerin evde çocukları ile neler yapabileceklerine yönelik çalışmalar yürütüp, araştırma ve önerilerini anneler ile paylaştı ve paylaşmaya devam etmekte.