Eğitimlerimiz

11. Türkiye Özel Yetenekliler Yaz Kampı

Bir Yaz Okulu Hayal Edin…

Zeka ve yeteneği geliştiren en etkili uygulamalar,

Uzmanlarla Buluşma,

Aile Eğitimleri

Doğa okulu,

Alan gezileri,

Uzmanlarla buluşma,

Spor etkinlikleri, Bilim, Sanat ve Teknoloji üzerine zenginleştirilmiş çalışmalar ve tamamı çift dilli. Daha fazla detay için sayfamızı incelemeye devam edebilirsiniz.

Çocuğum bu programa katılarak ne kazanacak?

  • Üstün Yetenekliler alanında en etkili bilimsel strateji, yöntem ve uygulamalarla kendisini gerçekleştirme fırsatı bulacak
  • Ülkemizde nadir bilinen ve uygulanan düşünsel becerileri hedefleyen teknikleri öğrenecek
  • Sosyal ve Duygusal gelişiminde önemli düzeyde farklılık olacak
  • Yalnız olmadığını, kendisi gibi hızlı öğrenen, ilgi alanları benzer arkadaşları olduğunu görecek
  • Bizzat rol alarak öğrenecek
  • Zeka seviyelerinden ve farklılıklarından dolayı dışlanmayacakları bir ortamda ders alacak
  • Bilime, teknolojiye, sanata olan merak duygusu artacak
  • Özgüveni gelişecek, liderlik yeteneği artacak
  • Onları anlayan ve ihtiyaçlarını bilen uzmanlarla birlikte olacak
  • Zeka ve yetenek alanları gelişecek
  • Problem çözme becerisi artacak
  • Tüketmeyi değil üretmeyi öğrenecek ve üretim süreci evde de devam edecek.
  • Başarı güdüsünü bilgisayar oyunlarında değil gerçek hayatta tadacak
  • Başarılı rol modelleri görecek ve kendine rol model alacak

Eğitimciler    : Üstün zekalılar yaz kampımıza her yıl olduğu gibi alanında uzman akademisyen ve sanatçılar katkı sağlayacaktır.

Spor Çalışmaları: Öğrenciler planlanan sportif çalışmalar kapsamında her hafta bir spor dalı ile ilgileneceklerdir.

Alan Gezileri : Öğrenciler planlanan alan gezileri kapsamında müze, laboratuvar, doğa ve birçok çalışma alanını gözlemleyerek bilgi düzeylerini deneyime dönüştürecektir.

Sertifika                     : Programa katılan öğrencilerimize katılım belgesi verilecektir.

Katılım Koşulu :  Ülkemizde standardizasyonu yapılmış zeka testlerine göre normal üstü zihin düzeyine sahip çocuklar programa kabul edilecektir. Aileler test sonuç raporlarını bize göndermekle yükümlüdür. Bilim sanat merkezine devam eden öğrencilerden herhangi bir belge istenmeyecektir. Daha önce test uygulanmamış öğrenciler için kurumumuza başvurabilirsiniz. 

Not: Okul Öncesi seviyesindeki öğrencilere test/tanılama zorunluluğu tutulmamaktadır. 

Detaylar:

Eğitim Günleri                  

1: Dönem.                                 : 10 – 28 Temmuz -Hafta İçi- KONTENJANIMIZ DOLMUŞTUR. (11-12-13 Ağustos tarihlerinde Uludağ Kamp Programına ayrıca katılabilirsiniz. Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.)

2: Dönem.                                 : 7 – 25 Ağustos -Hafta İçi- İsteğe bağlı olarak seçtiğiniz 2 hafta katılabilirsiniz.  (11-12-13 Ağustos tarihlerinde Uludağ Kamp Programına ayrıca katılabilirsiniz. Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.)

Yaş Grupları                        :   4-12 yaş

Eğitim Yeri                          : Özel Potansiyel Yetenekliler Araştırma &Eğitim Merkezi / Bursa / Nilüfer/ Özlüce

Eğitim Dili                          : Türkçe – İngilizce

Eğitim Saatleri                  :  09:00 – 16:00 (kurumumuz sabah 08:30 – Akşam 18:00 arası açıktır)

Eğitim Kapsamı                :  Öğrenci Eğitimleri +Akademik Program + Eğitim Materyalleri + Sertifika

İndirim Oranları               : Mevcut Püyed Aileleri %5, 20 Mayıs tarihine kadar erken kayıt %5 PüyedClub Ebeveynlerine Erken Kayıtta +%5 PuyedClub Ebeveyn Paylaşım WhatsApp grubuna burayı tıklayarak katılabilirsiniz.

Nasıl Başvuracağım?

  • Aşağıdaki Kısa Formu Doldurarak Başvurabilirsiniz.

    Bu yıl  Uludağ Kampı’nda gerçekleşecek Öğrenci Atölyeleri, Aile Seminerleri ve Öğretmen Eğitimleri hakkında bilgi almak için aşağıdaki “ULUDAĞ KAMPI” yazısına tıklayabilirsiniz.

     Programımıza Katkı Sağlayacak Akademisyen ve Sanatçılar

    Prof. Dr. Uğur Sak

    Prof. Dr. Uğur Sak, Anadolu Üniversitesi Özel Yeteneklilerin Eğitimi anabilim dalı başkanı,  ÜYEP Merkezi kurucu müdürü ve Türk Üstün Zeka ve Eğitim Dergisi’nin editörüdür. Anadolu Üniversitesi’nde üstün yeteneklilerin eğitimi üzerine yüksek lisans ve doktora programlarını başlatmış ve halen koordinatörlüğünü yürütmektedir. Üstün yeteneklilerin eğitimi, yaratıcılık eğitimi, zeka ve zeka testleri üzerine bilimsel çalışmalar yürütmektedir. Bilimsel araştırmaları ulusal ve uluslararası akademik dergilerde yayınlanmış, ayrıca üstün yeteneklilerin eğitimi ve yaratıcılık üzerine İngilizce ve Türkçe kitapları bulunmaktadır. Üstün yeteneklilerin eğitimi ve yaratıcılık alanında özgün modeller geliştirmiştir.


    Doç. Dr. Burcu Durmaz

    Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesidir. Lisans derecesini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği; yüksek lisans derecesini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İlköğretim Matematik Öğretmenliği; doktora derecesini ise Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü İlköğretim Matematik Eğitimi programlarından almıştır. 2017-2018 eğitim öğretim yılında doktora sonrası araştırmasını yapmak üzere ABD’ye gitmiştir. Araştırma alanları arasında kavram yanılgıları, matematiksel yaratıcılığın geliştirilmesi ve üstün yeteneklilerin matematik eğitimi, iki kere özel çocuklar, çocuk edebiyatı ve matematik öğretimi yer almaktadır.


    Dr.Şule Demirel Dingeç

    Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Yeteneklilerin Eğitimi Anabilim Dalında çalışan Şule Demirel Dingeç, aynı zamanda Üstün Yetenekliler Eğitim Programları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ÜYEP) merkez müdür yardımcılığı ile aile ve sosyal programlar koordinatörlüğü yapmaktadır. Türkiye’nin ilk yerli zekâ ölçeği Anadolu Sak Zekâ Ölçeği’nin (ASİS) yazarlarından biridir. Özel yetenekli bireylerin aile eğitimi, özel yetenekli bireylerin sosyal-duygusal gelişimleri ve özel yeteneğin sosyokültürel boyutları çalıştığı konular arasında yer almaktadır.

     

     


    Uzm. Saadet Kılıçarslan

    Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde çalışan Kılıçarslan, İstanbul Üniversitesi Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesinde Üstün Zekâlılar Öğretmenliği lisans eğitimini tamamlamış aynı zamanda Fen ve Teknoloji Öğretmenliği yan dal eğitimi almıştır. Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Üstün Zekâlılar Öğretmenliği Programında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Aynı üniversitede Özel Yetenekliler Eğitimi alanındaki doktora eğitimine devam etmektedir. Özel yetenekli yetişkinler ve özel yeteneklilerin aile eğitimi çalışma konuları arasındadır.

     

     


    Uzm. Ömer Faruk Tamul

    Ordu Üniversitesinde bünyesinde çalışan Tamul, İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesinde Üstün Zekâlılar Öğretmenliğinde lisans eğitimi almıştır. Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Üstün Zekâlılar Öğretmenliği Programında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Aynı üniversitedeki Üstün Zekâlıların Eğitimi alanındaki doktora eğitimini tamamlamak üzeredir. Özel yetenekli bireylerde mükemmeliyetçilik, beklenmedik başarısızlık, düşük başarı ve disiplin konuları çalıştığı konular arasında yer almaktadır.


    Uzm. Saadet Bayar

    Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde görev yapan Bayar, İstanbul Üniversitesi Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesinde Üstün Zekâlılar Öğretmenliği lisans eğitimi ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık yan dal eğitimi almıştır. Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Üstün Zekâlılar Öğretmenliği Programında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Özel Yetenekliler Eğitimi alanındaki doktora eğitimine Anadolu Üniversitesinde devam etmektedir.   Özel yeteneklilerin sosyal uyum davranışları ve özel yeteneklilerin aileleri çalışma konuları arasında yer almaktadır.

     

     


    Girişimci Öğretmen Çelebi Kalkan

    Çocuklar için Masallarla STEM+A ve Çocuklar için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Yetkinlik Kitabı Yazarı olan Çelebi KALKAN, Millî Eğitim Bakanlığımızın da dahil olduğu, Avrupa’da STEM Eğitimini yaygınlaştırmayı amaçlayan Scientix projesinin Türkiye Elçisi, 2022 GESS Dubai Awards finalist ve İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Lideridir.

     

     

     

    *Bu yıl gerçekleşecek programımıza katkı sağlayacak akademisyen ve sanatçılar belirlendikçe web sitemizden duyuracağız.

    Yaz / Uludağ Programımızı Değerlendiren Ailelerimizin Görüşleri

    Program Detayları*

    Ayrıntılı bilgi için ilgili başlığın üzerine tıklayınız.

    *Programımız yaş gruplarına göre derinleştirilmiş veya sadeleştirilmiştir. Program, üstbilişsel süreç becerilerine odaklanmaktadır, dolayısıyla zaman akışı açısından esnektir. Bilim, Sanat, Teknoloji ve Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalar DÜN – BUGÜN – YARIN temasına uygun olarak (Dün nasıldı, bugün nasıl, yarın nasıl olabilir) planlanmıştır. Program, eş zamanlı olarak Eleştirel Düşünme, Yaratıcılık Teknikleri, Tasarım ve mühendislik becerileri ile ekip çalışmasına odaklanmakta, Başarılı Zeka Kuramı (Sternberg) Yetenek Alanlarını çalışmalarına entegre etmektedir.

    Bu atölye sayesinde öğrencilerimizin; çevre mühendisliği, çevre kimyası, ekolojik bina tasarımı ve mimarlık gibi alanlara ilgileri artacak ve gelişecektir.

    Şu an yeryüzünde görebildiğiniz tüm canlılar, doğadaki canlıların çok küçük bir bölümünü teşkil etmektedir. Yeryüzünün üçte ikisinin sularla kaplı olduğunu düşündüğümüz zaman, okyanus ve denizlerde yaşayan canlılar âleminin ne kadar devasa olduğunu anlayabiliriz.Bu derste öğrenciler denizlerde yaşayan canlılar ile ilgili araştırma yapma imkanı bulacaklar. Denizlerdeki mercan kayalıkları gibi eşsiz güzellikleri açık ve kapalı denizlerdeki değişik canlı topluluklarını keşfe çıkacağız. Denizlerde yaşayan omurgalı ve omurgasız hayvanları, deniz memelilerini, köpekbalıklarını, mantarları, algleri, balıkları, ve birçok canlı türünü daha yakından tanıyacağız. Ayrıca kasırga gibi şiddetli iklimsel olayların denizlerdeki hayata etkisini öğreneceğiz. Bunun yanı sıra çevre bilimi ile ilgili temel araştırma yöntemleri, deney düzeneği hazırlama ve örnek belirleme tekniklerini araştıracağız. Bazı hayvanların anatomik ve fizyolojik yapılarını daha iyi anlayabilmek adına onların adaptasyon ve kamuflaj tekniklerini araştırıp aktiviteler yapacağız

    Genetik, kalıtım bilimidir. Canlıların özelliklerinin kalıtsal olduğu bilinci ile yola çıkarak, tarih öncesi çağlardan günümüze kadar geçen sürede kalıtımsal aktarım mekanizmalarını anlamaya çalışacağız. Aynı zamanda bu atölyeler, bitki, hayvan ve mikroorganizma biçimindeki bütün canlıların yapısında yer alan kimyasal maddelerin ve canlının yaşamı boyunca sürüp giden kimyasal süreçleri kapsamaktadır. Hücrenin temel bileşenleri ile en büyük rolü oynayan DNA nükleik asitlerin, vitaminlerin ve hormonların yapısal ve nitel çözümlemesini yapmak üstün potansiyelli çocuklar için vazgeçilmez bir deneyim olacaktır.

    Geometrinin harika dünyasında oyunlarla dolaşmaya çıkacağız. Amacımız eğlenerek, kendi tasarımlarımızı yaparak öğrenmek. Geometri kâğıt üzerindeki kara çizgilerden kurtulacak ve rengârenk elle tutulabilen modeller olarak canlanacak. Çocuklar matematik ile doğanın ne kadar alakalı olduğunu gördüklerinde, etraflarına çok farklı bir gözle bakmaya başlayacaklar. Eflatun amcanın antik katıları ve temel yapılar

    – 2 ve 3 Boyutlu kristaller,

    -Simetri, Yansıma, Döndürme,

    -Parmaklarınızdaki Altın oran ve doğanın matematiği

    -Galaksilerden DNA’ya spiraller

    -Fazlasıyla eğlenceli balon bilimi

    Bu atölye sayesinde öğrencilerimizin; Robotik,Algoritma Mantığı, Mekatronik gibi alanlara ilgileri artacak ve gelişecektir.

    Bu atölye sayesinde öğrencilerimizin; uzay teknolojileri, gökyüzü gözlemi, füze ve fırlatma teknolojileri gibi alanlara ilgileri artacak ve gelişecektir.

    Bu Tema sayesinde öğrencilerimizin; enerji dönüşümlerini, enerjinin nerelerde saklı olduğunu, yararlı ve zararlı enerjilerin varlığını öğrenecekler.

    PüyedAkademi, geleceğini tasarlayan bireylere ayrıcalık sunmaktan gurur duyuyor.Apple, HP, Google, Disney, Amazon gibi birçok teknoloji genç ve dinamik girişimcilerin azimleri sayesinde bugünün büyük şirketleri haline geldiler. Ve bu günün büyük şirketlerin temeli, kurucularının kendi imkanları ile oluşturdukları özgün çalışma ortamlarında, evlerinin altında bulunan garajlarda atılmıştır. Olabildiğine ilkel materyallerden, ileri teknolojiye sahip setlere kadar tüm detayları düşünülmüş PüyedGarage’da bireyler deney yapmayacaklar, deneyin tasarımını yapacaklar! Deneyin tasarımı ile ilgili kullanmayı öngördükleri tüm materyalleri kendileri belirleyecekler ve kendileri deneyecekler. Öngörülen sonuca ulaşamadıklarında ne olacak derseniz, tekrar deneyecekler.  Aynı zamanda kendi ihtiyaçları ve ilgileri için özel olarak kullanabilecekleri bu ortamda bilim adamları ve icatlar hakkında bilgi sahibi olurken, kendi hızlarında, kendi öğrenme biçimlerinde ve kendi isteklerine göre de özgürce çalışabilecekler. Yalnız şunu belirtelim: PüyedGarage’da bireylere hiçbir şey hazır sunulmayacak. En küçük detay ile bile kendileri ilgilenecekler. Kim bilir, belki on yıl sonra tercih edecekleri yaşamın temeli PüyedGarage’da atılan adımlarla şekillenecek.

    Teknoloji dersinin amacı Çağımızın vazgeçilmezi olan bilgisayarı daha bilinçli veyakından tanımalarını sağlayarak teknoloji kaynaklızararların en aza indirgenmesi ve bilinçli kullanımı artırılarak faydaya dönüştürülmesi hedeflenmektedir.Öğrencilerimiz bu derste yazılım programlarından Üç boyutlu tasarım programlarına kadar yaratıcılığının gelişmesini sağlayacak birçok deneyim elde edecekler. Aynı zamanda dünyada gerçekleşen tüm teknolojik yenilikleri öğrencilerimizle paylaşmış olacağız.

    Global ölçekte 1 milyarı aşmış oyuncu sayısı ile bilgisayar oyunları, eğlenceden eğitime uzanan disiplinler arası yapısı ile yaratıcı endüstrilerin başında gelmektedir. Özellikle son on beş yılda mobil platformların ve web teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde oldukça yaygınlaşmış, cinsiyet ve yaş ayırt etmeksizin geniş kitleler tarafından tüketilen popüler bir mecraya dönüşmüştür. Dijital Oyun Tasarımı alanının dünyada ve Türkiye’de cazip koşullar içermesine rağmen, ülkemizde yeterli bir eğitim olanağı mevcut değildir. Normalde üniversitede ders olarak okutulan dijital oyun tasarımı dersini yaşları küçük fakat zihinleri büyük çocuklara verecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

    “Sanat dünya üzerindeki tüm toplumlar tarafından kabul gören bir bilim dalıdır. İnsanın kendini yansıtma aracı olarak sanatı bilimden, bilimi de felsefeden ayırmak imkansızdır. Dünyaya yön veren büyük buluşların sahiplerinin aynı zamanda iyi birer sanatçı olmaları bu yüzdendir. Günümüz teknolojisi sanata bakış açısını farklılaştırsa da aynı zamanda sanata olan ihtiyacın artmasını da sağlamıştır. Nasıl ki Steve Jobs’ın üniveriste yıllarında gittiği kaligrafi dersleri güzel bir tipografiye sahip ilk bilgisayar olan Mac’in oluşumuna katkı sağladıysa tüm bireyler için sanat, yaşama kazandırılan bir bakış açısı, olumlu bir vizyondan daha öte bir olgudur. Tarih boyunca bilimin ve tarihin tek başına yakalayamadığı çizgiyi çoğu zaman sanat yakalayabilmiştir. Sanat akımları, sanatçılar, eserler, uygulamalar… çok daha fazlası bu atölyede.”

    Dijital Okuryazarlık akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayarlar gibi ağ cihazları aracılığı ile bilgiyi bulma, anlama, analiz etme, üretme ve paylaşabilme becerilerini ifade eder. Bu atölyede öğrencilerimizin konuya ilişkin bilgi ve becerileri artacak ve gelişecektir.

    Craft (2003) yaratıcılığı, “sadece sanatla ilgili olmayan, yaşam boyu devam eden bir yetenek olarak açıklamış ve yaratıcılığı, “kendini ifade etme, zeka ve hayal gücünü kullanma kapasitesi” olarak tanımlamıştır. Zeka gibi yaratıcılığın da her insanda bir miktar bulunduğu ve her bireyin yaratıcılık düzeyinin değişen derecelerde geliştirilebileceği vurgulanmaktadır (Sternberg ve Lubart, 1995; Beetlestone, 1998).Broinowski (2002), tarafından yapılan araştırmada eğitim kurumlarında verilen nitelikli eğitimin çocukların hayal gücü ve yaratıcılığında etkili olduğu, öğretmeninin sahip olduğu sezgi ve hayal gücü ile çocukların yaratıcılığı ve hayal gücü arasında da olumlu bir ilişki olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Bu derste Joseph S. Renzulli’nin Dünyada yaratıcılığı en iyi geliştiren eğitim programı uygulamaları ile birlikte öğrencilerimiz kendilerini keşfe çıkarak doğuştan getirdikleri üstün potansiyellerini ortaya koyarlar. Hayalin sınırlarını genişletirler. Bir problem için özgün çözüm yolları bulurlar.

    Bu Kapsamda ele alacağımız bilimsel yöntemler

    – Morfolojik Sentez

    Yapısal Kombinasyonlar ve değişimler yoluyla yenilikler üretmeye yaratan bir tekniktir. FritzZwicky (1969) Bu teknikte iki veya daha fazla nesnenin ögeleri belirlenir ve bu ögeler birleştirilerek yenilikler üretilir.

    – Sinektik

    Bu teknik birlikte olabileceği düşünülmeyen veya fark edilmeyen bilgilerin problem çözümünde analojiler, metaforlar ve paradokslar yoluyla bilinçli ve sistematik bir yolla birleştirilmesi sürecine dayanan bir tekniktir.

    –SCAMPER

    «Yeni olan şey, var olan şeylerin dönüşümleridir» Düşüncesine dayanmaktadır.

    Substitute

    Combine

    Adapt

    Modiffy

    Put tootherpurposes

    Eliminate

    Rearrange,Reverse

    –Nitelik Listeleme

    Bu teknik bir ürünün parçalarını farklılaştırarak yeni ürün geliştirmek için kullanılır. Şirketlerin özellikle yenilikçi ürünler üreten araştırma ve geliştirme bölümlerinde çok sık kullanılan bir tekniktir.

    –Yaratıcı Problem Çözme

    Yaratıcı Problem Çözme Tekniği yapılandırılmış aşamalardan oluşan problemlere yaratıcı çözümler üretmek kadar problem çözme becerilerini geliştirmeyi de hedefleyen bir tekniktir.

    Ör. Bursa Hava Kirliliği YPÇ çalışması

    Bir İngiliz filozofu en iyi filozoflar çocuklardır demiştir. Onların zihinlerinin henüz neden-sonuç ilişkisiyle kirlenmemiş olmasının yarattığı çarpıcı sorgulamayı ve soru sormayı kast ediyordu muhakkak ki. PuyedAkademi çocuklarının soruları, merakları ve dikkatleri takdir ile karşılanacak düzeyde. Ailelerin aklın gelişiminin en güçlü destekçisi olan felsefeye ilgiyi canlı tutmalarını ve daim etmelerini umuyoruz. Biliyoruz ki ‘ bilgi, güçtür.’ her daim.

    Bu tekniğin amaçlarını şöyle sıralayabiliriz:

    1: Öğrencilerde kavram gelişim düzeyini değerlendirmek, veriyi organize ederken yeni ilişkileri keşfetmelerini teşvik etmektir. Öğrenciler bilginin ve fikirlerin çeşitli bileşenlerden oluştuğunu ve fikirlerin ve verinin bileşenleri arasında ilişkiler olduğunu kavramalıdırlar. Bu tekniğin aşamaları öğrencilerin bu ilişkileri keşfetmelerine ve anlamalarına yardımcı olur.

    2: Anlama, nedenlerin ve sonuçların öngörüsünü veya çıkarımını sağlayan nedensellik şemalarının geliştirilmesine bağlıdır. Bu strateji ile amaç veri ve çıkarımı yapılan olaylar arasında nedensel ilişkiler kurmak, nedensel çıkarıma ilişkin olayları öngörmek veya çıkarımında bulunmak; öğrencilerin nedensel şemalar oluşturmalarını, veri ve olaylar arasında yeni ilişkiler ve bağlantılar kurmalarını desteklemektir.

    3: Öğrencilerde çatışma çözümü becerilerini geliştirmek, çatışma durumunda oluşan davranışları ve duyguları kritik ederek olası sonuçlar hakkında çıkarımda bulunmak ve alternatif çözüm üretmek, çatışma durumları arasında analojik muhakeme yaparak doğrudan benzeşim kurmalarını sağlamak ve empati davranışını geliştirmektir.

    4: Öğrencilerin öngörü üretiminde çoğul düşünmelerini ve mantıksal ilişkilerin parametrelerini oluşturmalarını teşvik etmek, öngörüleri ve bu öngörülerin oluşma koşullarını birbirine bağlayan nedensel bağlantı zincirleri oluşturmak, mantık ve kritik düşünmeyi çoğul çıkarım üretimine uygulamaktır.

    5: Anlama, nedenlerin ve sonuçların öngörüsünü veya çıkarımını sağlayan nedensellik şemalarının geliştirilmesine bağlıdır. Bu teknik ile amaç veri ve çıkarımı yapılan olaylar arasında nedensellik ilişkileri kurmak, öngörülere veya nedensel çıkarıma ilişkin olayları öngörmek veya çıkarımında bulunmak; öğrencilerin nedensel şemalar oluşturmalarını, veri ve olaylar arasında yeni ilişkiler ve bağlantılar kurmalarını desteklemektir.

    Matematik bilimde olduğu kadar günlük hayatta da karşımıza sıklıkla çıkar. Mantığa dayanan bir sistemdir. Kişiye rasyonel bakış açısı kazandırır. İnsanın sistemli, mantıklı, tutarlı düşünmesini sağlar. Ünlü Teorisyenler ve Hipotezler, Sayılar, Para, Zaman, Örüntü, Uzay Matematiği, Pi, Altın Oran ve daha fazlasının gizemli dünyasına hoş geldiniz.

    “Kainat dediğimiz kitap, yazıldığı dil ve harfler öğrenilmedikçe anlaşılmaz. O, matematik dilinde yazılmış, harfleri üçgen, daire ve diğer geometrik şekillerdir. Bu dil ve harfler olmaksızın kitabın bir tek kelimesini anlamaya imkan yoktur. Bunlar olmaksızın yapılan karanlık bir labirentte amaçsızca dolaşmaktır.” Galileo Galilei

    Bu atölyeler kapsamında öğrenciler 3 Boyutlu yazıcı teknolojisini tanıyacak, 3 boyutlu tasarım programları öğrenerek tasarımlarının 3 boyutlu baskılarını alabileceklerdir.

    Üstün Potansiyelli Çocuklar için Zenginleştirilmiş Eğitim Programları

    Üstün Zekalı ve Yetenekli öğrencilerin eğitiminde üst düzey düşünme olarak nitelendirdiğimiz analiz etme, değerlendirme ve yaratıcılık ağırlıklı olarak ele alınmaktadır.  Bu kriterlerden bazıları karşılaştırma yapılabilecek kriterleri belirleme, irdeleme, analiz etme, karar verme, yargıda bulunma, yeni fikir üretme gibi daha soyut ve karmaşık becerilerdir. Zenginleştirme programları genel olarak öğrencilerin motivasyon, yaratıcılık ve liderlik özelliklerini desteklemeyi hedef almaktadır. Zenginleştirilmiş programlar öğrencilerde eleştirel düşünme becerileri, yaratıcı problem çözme becerileri ve takım çalışması gibi işlevsel akıl yürütme becerilerini desteklemektedir. (VanTassel-Baska & Brown, 2015) PüyedAkademi atölyelerinde aynı zamanda TABA Kritik Düşünme Stratejilerini kullanmaktadır. Kurumumuz hakkında daha fazla bilgiyi buradan alabilirsiniz.

    Gerçekleşen Programlarımıza Katkı Sağlayan Akademisyen ve Sanatçılar

    Ayrıntılı bilgi için ilgili başlığın üzerine tıklayınız.

    Dr. Bahar Eriş, çocuklarda yetenek gelişimi ve üstün yetenek eğitimi üzerine odaklanmış bir akademisyen ve yazardır.

    1998-2000 döneminde Fulbright Bursu ile ABD’ye gitmiştir. New York Columbia Üniversitesi Teachers College’de, Üstün Yetenek Eğitimi Programı’nda master eğitimini tamamlamıştır. 2005 yılında aynı bölümden Ed. D. (Eğitim Doktoru) diplomasına hak kazanmıştır. 2000-2004 yıllarında okul öncesi üstün yetenek eğitimi programlarında öğretmen olarak görev yapmıştır.

    2004-2014 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde üstün yetenek eğitimi konusunda dersler vermiştir. 2015 Eylül ayından itibaren Bahçeşehir Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Merkezi’nde Yardımcı Doç. Dr. olarak dersler vermektedir.2014’ten bu yana çeşitli eğitim sitelerinde köşe yazıları yazmakta ve eğitim seminerleri vermektedir. Aynı zamanda profesyonel simultane çevirmen olan Eriş, Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü mezunu ve Türkiye Konferans Çevirmenleri Derneği üyesidir.

    Doç. Dr. Marilena Z. Leana-Taşçılar, 2002 yılından beri İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Üstün Zekalıların Eğitimi Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Yüksek lisans ve doktora tezlerini üstün zekalı ve yetenekli öğrencilerin yürütücü işlevleri ve planlama becerileri üzerine tanılanması, iki kere farklı çocuklar, üstün zekalılarda öğrenme problemleri, beklenmedik başarısızlık, üstün zekalı çocuklarda bibliyoterapi ve kendi kendine öğrenme konularında çalışmaktadır. 2007 yılında 4 ay boyunca ABD’nde bulunmuş ve öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklarla ilgili çalışmalar yapmıştır. 2013-2014 yıllarında Almanya’da Prof. Dr. Albert Ziegler’in öncülük ettiği uluslararası çalışmalara katılmış ve misafir araştırmacı olarak üstün zekalı ve yetenekli öğrencilerle ilgili çalışmalar yapma fırsatı bulmuştur. Ulusal ve uluslararası kongrelerde ve sempozyumlarda bildiriler sunmuş, ulusal dergilerde alan hekimliği yapmaktadır. Ayrıca 2002 yılından beri Dünya Üstün Zekalılar Konseyi Türkiye Delegesidir. Evli ve bir kız çocuğu annesidir.

    Bahçeşehir Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (@bauceit) öğretim üyesi ve bölümün başkanı olan Doç. Dr. Yavuz Samur, Fulbright bursu ile Amerika’nın Virginia Tech Üniversitesi’nde Öğrenme Bilimleri ve Teknoloji – Eğitim Programları ve Öğretim (Learning Sciences and Technologies – Curriculum and Instruction) alanında doktora ünvanını almıştır. Aynı zamanda, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Teknolojileri (TR/EN, Tezli/Projeli), Yüksek Lisans program koordinatörüdür (@bauegitek). Araştırma ilgileri arasında eğitimde ve öğretimde teknoloji kullanımı, dijital eğitsel oyunların kullanılması,
    eğitimde oyunlaştırma (gamification), eğitsel oyun tasarımı (@oyuntasarimi), dijital oyun tasarımı, oyun bağımlılığı ve oyun temelli öğrenme gibi konular yer almaktadır. Dr. Samur aynı zamanda öğrenciler için dijital eğitsel oyunlar da tasarlamaktadır ve bu alanda oyunlar üreten Uğur Games (www.ugurgames.com) şirketinin kurucu ortaklarındandır.

    Anadolu Üniversitesi, ÜYEP Merkezi

    Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Yeteneklilerin Eğitimi Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışan Şule Demirel, aynı zamanda ÜYEP’de programın kurulduğu yıl olan 2007 yılından bu yana Karakter Eğitimi derslerini yürütmektedir. Ayrıca program bünyesindeki öğrencilerin aile eğitimlerine rehberlik etmektedir. Kendisi üstün zekâlıların eğitimi alanında yüksek lisansını tamamlamış, aynı alanda doktorasına devam etmektedir. Türkiye’nin ilk yerli zekâ ölçeği ASİS’in yazarlarından biridir. Üstün yetenekli öğrencilerde karakter gelişimi, değerler eğitimi ve üstün zekânın sosyokültürel boyutları çalıştığı konular arasındadır.

    Lisans eğitimini Türkiye dereceli olarak İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Eğitiminde yapan Ayşin KAPLAN SAYI, yüksek lisans ve doktora eğitimini yine İstanbul Üniversitesinde Özel Eğitim Üstün Zekâlıların Eğitimi bölümünde tamamlamıştır. 2003 yılından beri alanla ilgili çalışmalar yapmaktadır. 2013 yılında doktorasını tamamlayan Sayı, 2013 Mayıs ayından bu yana da Yrd. Doç. Dr. Olarak görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesinde; İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’ni kurmuştur. Sayı Çocuk Üniversitesinde yaptığı çalışmalar kapsamında 30 farklı atölye programı geliştirmiş ve 1000 öğretmeni ise Üstün Zekâlılar Eğitimi konusunda eğitmiştir. İstanbul Aydın Üniversitesi Üstün Zekâlılar Öğretmenliği Program Başkanlığını yürüten Sayı, Üstün Zekâlı Çocuklara ilişkin 2014-2015 yılında İSTKA Destekli ‘’Dezavantajlı Özel Yetenekli Çocuklar İçin Zenginleştirilmiş Destek Eğitim Programı Projesi’’ni yürütmüş ve 2016-2017 yılında ise yine ISTKA tarafından desteklenen ‘’Okulum Beni Anlıyor, Yeteneğimi Destek Eğitim Odasıyla Destekliyor Projesini’’ yürütmektedir. Üstün zekâlı ve yetenekli çocuklarla çalışan Sayı, alanla ilgili Uluslararası konferans ve seminerler düzenlemekte, projeler yürütmekte ve akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Sayı,  aynı zamanda Eğitim Fakülteleri ve Programlarını Değerlendirme Derneği (EPDAD) Genel Sekreteri, İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Akreditasyon Birimi Başkanı ve İstanbul Aydın Üniversitesi Kalite Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

    Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesidir. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ndeki öğretim üyeliği görevine atanmadan önce Antalya il merkezindeki devlet okullarında 2 yılı Bilim ve Sanat Merkezi’nde olmak üzere toplam 7 yıl matematik öğretmeni olarak görev yapmıştır. Lisans derecesini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği; yüksek lisans derecesini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İlköğretim Matematik Öğretmenliği; doktora derecesini ise Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü İlköğretim Matematik Eğitimi programlarından almıştır. 2017-2018 eğitim öğretim yılında doktora sonrası araştırmasını yapmak üzere TÜBİTAK BİDEB tarafından verilen destekle ABD’ye gönderilmiştir. Araştırma alanları arasında kavram yanılgıları, matematiksel yaratıcılığın geliştirilmesi ve üstün yeteneklilerin matematik eğitimi yer almaktadır.

    1970 İzmir doğumludur. 1993 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1993-99 İzmir Atatürk Eğitim hastanesi nöroloji ihtisası yaptı, Nöroloji Uzmanı oldu. 1999 yılında 6 ay süreyle İzmir Atatürk eğitim hastanesinde Nöroloji Uzmanı olarak çalıştı. 1999-2001 yılları Nöroloji Uzmanı olarak Torbalı Devlet Hastanesinde Mecburi hizmet Yaptı. 2000-2005 yılları arasında Psikodarama eğitimi aldı. (Abdükadir Özbek Psikodrama Enstitüsü) Grup Terapisti ve Psikodrama Asistanı oldu. 2002-2003 arası Selçuk Devlet Hastanesinde Başhekim ve Nöroloji Uzmanı olarak çalıştı. 2003-2014 arasında Alsancak Devlet hastanesinde ve Özel Muayenehanesinde Nöroloji Uzmanı olarak çalıştı, Özel Muayenehanesinde EEG tetkikleri yaptı. 2012 yılında Kâtip çelebi Üniversitesinde 6 ay süreyle Nörofizyoloji (EMG) bölümünde çalıştı. Aynı yıl Alsancak Devlet Hastanesindeki görevine dönüp EMG laboratuvarını kurdu. 2014 yılında kamudaki görevinden ayrılıp, Özel bir hastanede Nöroloji uzmanı olarak çalıştı. Aynı dönemde bir Vakıf Huzurevi’ nde Doktorluk ve Yöneticilik yaptı. Nöroloji Uzmanlığı Döneminde birçok ulusal ve uluslararası kongre ve eğitimlere katılmış olup, yayın ve bildiriler sunmuştur. 2016 yılında ODİS – Okul Disleksi’yi kurdu. Halen bu kurumda eğitimci, yönetici ve araştırmacı olarak çalışmaktadır. Tony Buzan Zihin Haritaları Öğretmenliği ve Üstün Yeteneklilerde TABA Öğretmenliği sertifikaları vardır. Özel ilgi alanları Öğrenmenin Nörobiyolojisi, Dislekside Teknoloji Kullanımı ve Üstün Zekalı Çocukların Eğitimidir. Dr. Olcay karaca, Dr. Deniz Tirit Karaca’nın Eşi ve Selin Karaca’nın babasıdır.

    1989 yılında Adana’da doğdu. 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Üstün Zekalılar Öğretmenliğini bitirdi. 2011 yılında Zihinsel Engelliler Öğretmenliği hizmet içi eğitim programını tamamladı. Bahçeşehir üniversitesinde Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Eğitimi yüksek lisans programını tamamlamak üzeredir. Üstün zeka ve üstün yetenek, öğrenme güçlüğü, davranış bozuklukları, asperger sendromu, yüksek işlevli otizm gruplarının yanı sıra iki kere farklı çocuklarla çalışmalar yaptı. Aynı zamanda Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) başhakemi, antrenörü ve eğitimcisidir.

    1977 yılında Artvin’de doğdu. İlk ve ortaokulu Ankara’da, liseyi İstanbul’da bitirdi. 1995-1999 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik bölümünde okudu. Ortaokul yıllarında öykü denemelerine başladı. Bu çalışmalarını çeşitli dönemlerde sürdürdü. Üniversite yıllarında Çocuk Edebiyatı dersi oldukça ilgisini çekti. 1998 yılından bu yana çocuk öyküleri yazmayı sürdürüyor. Eserleri: Çalınan Mercek, Arabayı Kim Çaldı?, Gizli Dedektiflik Bürosu (10Kitap), İlya’nın Sırrı, Gizemli Ziyaretçi, Satranç Turnuvası, Sirkteki Esrar, Zehirli Variller, Yeni Program Diski, Uzaylı Okulu, Şampiyon Kaçırılacak, Kanatlı Denizatı Broşu Nerde?

    “Çocuk Edebiyatı” , “Yazarlık” , “Medya Eleştirmenliği” gibi atölyeler veriyor.

    Lisans ve Yüksek lisans öğrenimini Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümünde tamamlarken doktorasını Oxford Üniversitesi Astrofizik
    bölümünde tamamladı. Astronomiyi daha geniş kitlelere en doğru ve ilgi çekici şekilde ulaştırmak maksadıyla Twitter, Facebook, Instagram ve YouTube hesapları aracılığıyla ilgilenen herkes için Astronomi temalı genel ve güncel bilgiler içeren paylaşımlar yapmaktadır. Uzaya çıkan ilk Türk olabilmek için düzenlenen uluslararası bir yarışmada ülkemizi temsil etmiştir. Hürriyet ve STEM&Maker dergisinde yazardır. İnsanoğlunun hayat bulduğu bu gezegende yok olmayacağına ve Evren dediğimiz bu sonsuz kozmik denize bir gün yelken açacağına inanan Topal’ın sloganı #gelecekuzayda!

    Balıkesir Üniversitesi’nde biyoloji eğitimi alanında çalışan hocamız öğrencilerde çevre farkındalığı konusunda eğitimler vermektedir. Doç. Dr. Gülcan Çetin Doğa Eğitimi kapsamında kurumumuza destek vermiştir.

    Değerli Hocamız Serdar Evren hem ailelerimize hem çocuklara uzay bilimleri konusunda seminerler vererek kurumumuza ve etkinliğimize değer katmıştır. Aynı zamanda gökyüzü gözlemi sırasında bizlere ve öğrencilerimize rehberlik etmiştir.

    Değerli Hocamız Ethem hem ailelerimize hem çocuklara 7’den 70’e Gökbilim konulu seminerler ile kurumumuza ve etkinliğimize değer katmıştır.

    Değerli Eğitimci Çelebi KALKAN, ulusal-uluslararası birçok kongrede STEM’in Eğitimde Etkin Kullanımı ve Üstün Yetenekli Çocuklar İçin STEM ile Çocuk Girişimcilik konularında birçok bildiri sunmuştur.
    2009 yılında kurulan ve Milli Eğitim Bakanlığımızın 2014 yılında dâhil olduğu, Avrupa’da STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitiminde sorgulamaya, araştırmaya, ürün geliştirmeye dayalı eğitimi yaygınlaştırmayı amaçlayan Scientix Projesinde 2017 yılında elçi olmaya hak kazanan Çelebi KALKAN aynı zamanda Global Matematik Türkiye Elçisidir

    Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümünde lisans eğitimini tamamlayıp (2003) sonrasında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Özel Eğitim Programında Üstün Yetenekli Çocukların Erken Dönemde Belirlenmeleri üzerine yüksek lisans eğitimimi tamamlayarak bilim uzmanlığı unvanını aldı (2007).Ankara’da bir Özel Eğitim İlköğretim Okulunda Uzman Özel Eğitimci olarak görev yaptıktan sonra bir kamu kreşinde Çocuk Gelişim Uzmanı ve sonrasında Kreş Müdürlüğü görevini yürüttüm.  Oğlu Arca’nın aileye katılması ile “çocuk bakımı mı, kariyer mi” sorusuna, “çocuk bakımı” cevabını verip bu süreyi evde çocuğuyla geçirmeye karar verdi.Bu süreçte annelerin evde çocukları ile neler yapabileceklerine yönelik çalışmalar yürütüp, araştırma ve önerilerini anneler ile paylaştı ve paylaşmaya devam etmekte.